Om Mediyoga

Mediyoga er en terapeutisk yogaform som tar utgangspunkt i yoga fra Nord-India og Tibet med røtter i den tantriske tradisjonen, som er en av de eldste formene for yoga vi kjenner til. Mediyoga ble utviklet i Sverige i samarbeid med helsevesenet på slutten på 1990-tallet. Det har nå blitt en integrert del av det svenske helsevesenet etter at forskning har vist at metoden gir gode resultater. Det tilbys nå også på stadig fler helseinstitusjoner her i Norge.

Mange tenker på yoga som en ren treningsform, men yoga er mye mer enn det. Målet med Mediyoga er å skape en grunnleggende balanse i kropp, sinn og følelser. Et typisk Mediyogaprogram inneholder derfor både  pusteøvelser, fysiske øvelser, avspenning og meditasjon. 

Teknikkene hjelper til å roe sinnet, restituere kroppen, balansere følelser og generelt gi mer harmoni.

Noen positive effekter av Mediyoga:

Styrker nervesystemet, reduserer stressreaksjoner slik at en kan mestre livets opp- og nedturer bedre.

Gir økt bevegelighet og smidighet og reduserer spenninger i muskulatur. Dette kan ha en gunstig effekt blant annet i forhold til smerteproblematikk og økt velvære.

Gir dypere selvinnsikt, økt oppmerksomhetsspenn og for mange har yoga en god effekt i forhold til søvn.

Det jeg som instruktør verdsetter mest med Mediyogaen er hvor effektiv selv de enkleste øvelsene er, og hvor lett den er å tilpasse til alle uansett utgangspunkt. Uansett om du er frisk eller har helseutfordringer kan du ha utbytte av timene.

Det har blitt publisert forskningsresultater som viser at flere av Mediyogaens programmer har god effekt på kroniske ryggsmerter, stress, høyt blodtrykk, hjerteflimmer og ved rehabilitering av hjertepasienter. https://no.mediyoga.com/forskning/